Posts

Turkey Early Winter: Iznik n' Bursa

Image
DAY 1: IZNIK

We landed at Istanbul Sabiha Gochen after about 6 hour flight from Tehran, Iran. We rented a 7-seated van and moved on to Bursa, the once center of the Ottoman Empire. We made a pit stop at Iznik, a town by the lake. Olives is the main crop seen along the way.














DAY 2-3: BURSA






Summer Hokkaido 2016

Image
It has been a loooong time.
Now, it is about time for an update of my latest travel which happened last year. No time, no time to blog.


Unforgettable experience on Day 1 definitely..lesson to be learnt :/
We planned but Allah is the best Planner

"Kami baru balik dari Hokkaido seminggu yang lalu. Kalau nak naik kereta, jangan lupa apply International driving license ya. Jangan jadi mcm kami haha Last2 terpaksa naik train dan bas. Bnb accomodation yang jauh daripada stesyen keretapi terpaksa cancel (return money less than 60%) dan terpaksa booking penginapan baru. Tempat-tempat yang dirancang banyak yang tak pergi sebab masalah transport ni lah. Kami hanya ke Sapporo-Asahikawa-Saunkyo-Biei-Kamifurano-Sapporo-Otaru sahaja."

**************************
"Apa ya yang kami makan di Hokkaido, Jepun? Memang makanan2 di sini nampak sedap2 tapi pandang sajelah kan. Untuk seminggu di sini, ok saja tidak susah mana nak makan. Ok, bagi muslim, kalau was2, jangan makan, kalau yakin, m…